16.ULUSAL SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ’NDE ENERJİ KONUŞULACAK

16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi kapsamında “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor?” başlığıyla enerji politikaları, uygulamalar ve öneriler tartışılacak.

Türk Sosyal Bilimler Derneği 16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi Ankara’da başlıyor. ODTÜ Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak ve üç gün sürecek Kongre kapsamında tartışılacak başlıklar arasında enerji de var. Oturumun hazırlanmasına katkı sunan ve oturumlarda konuşmacı olarak yer alan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, “ODTÜ Kongre Kültür Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda 27 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor konulu oturuma, enerji sektöründe çalışanları, enerji politika ve uygulamalarına ilgi duyanları, enerji fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olanları bekliyoruz” dedi. 

Prof. Dr. Aziz Konukman tarafından yönetilecek saat 15:30-17:15  saatleri arasındaki oturumda Kimya Mühendisi Nilgün Ercan Elektrik Enerjisi Sektöründe Özelleştirme/Piyasalaştırma Uygulamaları ve Sonuçları başlıklı bir bildiri sunacak. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Grubu Üyesi, Makina Mühendisi Orhan Aytaç ise Özel Elektrik Şirketlerine Sağlanan Özel ve Güzel Destekler başlıklı bildirisiyle izleyicilerin karşısına çıkacak. 

Mehmet Kayadelen, Prof. Dr. Aziz Konukman ve Oğuz Türkyılmaz tarafından hazırlanan Elektrik Üretiminde Toplum Yararının Gözetilmesi başlıklı çalışma ise TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Üyesi Maden Mühendisi Mehmet Kayadelen tarafından sunulacak. 

Demokratik Enerji Programı Üzerine Notlar başlıklı Oğuz Türkyılmaz, Mehmet Kayadelen ve Prof. Dr. Aziz Konukman ortak çalışması ise TMMOB MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı, 21. Yüzyılda Planlama Grubu Üyesi, Endüstri Mühendisi Oğuz Türkyılmaz tarafından sunulacak.

Tarih: Kasım 26, 2019, kategoriler: Haber Yazar: