TÜRKİYE ENERJİDE NEREYE GİDİYOR? TÜRKİYE ENERJİ GÖRÜNÜMÜ MAYIS 2018

Şubemiz tarafından 15 Mayıs 2018 Salı günü “Türkiye Enerjide Nereye Gidiyor? Türkiye Enerji Görünümü Mayıs 2018” başlıklı bir panel düzenlenecektir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, 2010‘dan bu yana Türkiye’nin Enerji Görünümü adlı Oda Raporunu her iki yılda bir yayınlamaktadır. MMO Türkiye’nin Enerji Görünümü 2018 Nisan ayında yayınlanmış olup, Oda web sitesine yüklenmiştir. Türkiye’nin Enerji Görünümü 201/8 Oda Raporu ve Sunumuna

https://www.mmo.org.tr/kitaplar/turkiyenin-enerji-gorunumu-2018     bağlantısından erişmek mümkündür.

15 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek olan Panelde, söz konusu raporun editörlüğünü  üstlenmiş olan  Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı  Oğuz Türkyılmaz ve Üyesi Orhan Aytaç Rapor içeriğini anlatacaklar.

Panelde, Türkiye’nin birincil enerji tüketimi, enerjide dışa bağımlılık ve elektrik enerjisi üretiminin mevcut  durumu ve geleceği hakkında bilgi verilecektir. Elektrik enerjisi sektörünün gelişimi ile elektrik üretim amaçlı projelerin durumu incelenecek, proje stoku hakkında yorumlar yapılırken, iptal edilen santral yatırımlarına ve kredi geri ödemelerindeki olası sorunlara işaret edilecektir. Mevcut santralların verimli kullanılıp kullanılmadığı irdelenecek ve atıl kapasitenin değerlendirilmesi gereği vurgulanacaktır.

Mevcut durumun anlatılması ve eleştirisiyle yetinilmeyip, ülke ve toplum yararı doğrultusunda kamusal planlamaya dayalı alternatif bir demokratik enerji politikası oluşturulmasını amaçlayan ve bu doğrultuda çözümler içeren kapsamlı önerilerin yanı sıra “Kamusal hizmetlerin toplum yararını gözeten yeni bir anlayışla kamu eliyle verilmesine yönelik çağrının”, katılımcılarla paylaşılıp tartışmaya açılacağı Panelimize katılımınızı bekler, saygılar sunarız.

Konuşmacılar:

Oğuz TÜRKYILMAZ – Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı

Orhan AYTAÇ – Oda Enerji Çalışma Grubu Üyesi

Kontenjan sınırlı olup, kayıt yaptırılması zorunludur.

Kayıt için Makina Mobil uygulamasını indirerek anında başvuru yapabilirsiniz. (Etkinlikler Modülü Paneller)

Makina Mobil uygulamasını indirmek için;

IOS işletim sistemi için: https://goo.gl/pBb1du

Android işletim sistemi için: https://goo.gl/SmKQTX

Adres:  MMO Ankara Şubesi / Meşrutiyet Caddesi No: 19 Kat: 4

İletişim: Evrin Özgür– e-posta: evrin.ozgur@mmo.org.tr

 

Kaynak

1- https://www.mmo.org.tr/ankara/duyuru/panel-turkiye-enerjide-nereye-gidiyor-turkiye-enerji-gorunumu-mayis-2018

Tarih: Mayıs 11, 2018, kategoriler: Basın haberleri Yazar: