ABD’li ve Alman şirketlerden Türkiye’de rüzgar işbirliği

Enerji Günlüğü – Amerikan rüzgar türbini kanadı üreticisi TPI Composites ile Alman rüzgar türbini üreticisi Enercon Türkiye’de uzun vadeli rüzgar türbini kanat tedarik anlaşması imzaladı.

Dünyadaki en büyük kompozit kanat üreticileri arasında yer alan Amerika merkezli TPI ve Alman rüzgar türbini üreticisi Enercon, Türkiye’de uzun vadeli rüzgar türbini kanat tedarik anlaşması imzaladı. Dünya çapında üretim ayak izi ile kompozit rüzgar kanatlarının tek bağımsız üreticisi olan TPI Composites, bugün Avrupa ve Türkiye gibi rüzgar pazarlarına yönelik yeni EP3 platform türbinleri için iki üretim hattından kanat tedarik etmek üzere ENERCON GmbH ile çok yıllık bir tedarik anlaşması imzaladığını duyurdu.

60 metrelik rüzgar kanatlarının üretimine, 2018 yılının son çeyreğinde İzmir’deki TPI tesislerinden birinde başlanacak. Şu anda iki tesisi bulunan TPI, 2012 yılından beri Türkiye’de rüzgar kanatları üretiyor. Şirket Amerika, Meksika, Çin ve son olarak Türkiye’de açılan üretim tesislerinde rüzgar türbini kanadı üretiyor.

Kaynak

1- http://www.enerjigunlugu.net/icerik/27146/abdli-ve-alman-sirketlerden-turkiyede-ruzgar-isbirligi.html?utm_source=bulten&utm_medium=mailing&utm_content=http://enerjigunlugu.net/icerik/27146/abdli-ve-alman-sirketlerden-turkiyede-ruzgar-isbirligi.html&utm_campaign=20180509

Tarih: Mayıs 11, 2018, kategoriler: Basın haberleri Yazar: